NLP coaching zorgt voor balans tussen geluk, vrijheid en succes.

 

NLP

Neuro Linguïstisch Programmeren ( NLP) is een verzameling van methode en technieken die je brein trainen, zodat je een makkelijker en effectiever leven kunt leiden. Je leert beter te communiceren met jezelf en met anderen.

Als mens krijg je geen handleiding mee hoe we door het leven kunnen komen. Over het algemeen leer je als kind niet wat je met je gevoelens of lastige situaties aan kunt. Door het toepassen van NLP kun je je brein echter trainen om hier makkelijker mee om te gaan.

Hoe werk ik met NLP

NLPkring_MC_139x139Als NLP coach bied ik een korte, adequate aanpak. Ik bied je praktische tools en handvatten aan die je helpen keuzes te maken waardoor je met meer vertrouwen in je leven gaat staan en weer grip krijgt op jezelf. Tijdens de sessies word je je bewust van je waarnemingen, gedachtepatronen en gedrag, zodat je waar nodig blijvende veranderingen in je communicatie en gedrag kunt maken en tot betere resultaten kunt komen.

Nlp kun je inzetten voor en / of bij :
 • Jezelf en je relaties in privé en zakelijke context
 • Het beïnvloeden van stemmingen, gedachten en gedrag
 • Jezelf een goed gevoel geven en irritaties en frustraties verminderen
 • Het optimaal inzetten van je talenten en hulpbronnen en die van anderen
 • Het optimaal motiveren van anderen bij hun persoonlijke ontwikkeling
 • Effectiever gaan communiceren
 • Bewust worden van je eigen overtuigingen
 • Beperkende overtuigingen over jezelf en anderen veranderen
 • Jezelf een goed gevoel geven en irritaties en frustraties verminderen
 • De ander beter begrijpen
 • Anderen op een positieve wijze beïnvloeden
NLP coaching gaat over de juiste keuzes maken waardoor je succesvoller en gelukkiger wordt. NLP coaching is gebaseerd op technieken en modellen die je helpen met bewustwording en met het communiceren met jezelf en anderen. NLP is ooit begonnen door John Grindler en Richard Bandler. Zij begonnen met het observeren van therapeuten die succes hadden met hun klanten. Resultaat staat dan ook altijd voorop bij NLP coaching.

Ankeren is een belangrijk onderdeel van NLP coaching. Alles wat je mee maakt wordt opgeslagen in je onbewuste. Vooral emotionele gebeurtenissen en met name negatieve emotionele gebeurtenissen. Bij ankeren wordt er een ‘anker’ geïnstalleerd voor een bepaalde gemoedstoestand. NLP coaching kan helpen om je gemoedstoestand te veranderen. Van een vervelend gevoel naar een fijn gevoel bijvoorbeeld. Je kunt bijvoorbeeld elke keer als je een fijn gevoel hebt, op een plek op je arm drukken. Iedere keer als je dit gevoel hebt druk je op dezelfde plek. Je gaat dan die plek op je arm associëren met een fijn gevoel. Dus de volgende keer als je een vervelend gevoel hebt en je drukt op die plek wordt het fijne gevoel getriggerd. De reclame wereld is voor een groot gedeelte ook gebaseerd op ankeren. Mc Donalds probeert bij jou te ankeren dat als je een gele M ziet dat je trek krijgt. Zij ankeren een hongergevoel bij je door middel van het symbool van de gele M. Als je dat symbool ziet krijg je dus trek.

Mogelijkheden van NLP coaching

NLP coaching voor je gedrag Welk gedrag vertoon je? Wat doe je eigenlijk de hele dag? Als je bijvoorbeeld wilt afvallen, kun je met NLP coaching je gedrag aanpassen. Je eet patroon veranderen dus en andere keuzes maken.
NLP coaching voor je vaardigheden Aan de hand van NLP coaching kun je inventariseren welke vaardigheden je in huis hebt of welke je nog wilt leren om je gestelde doel te bereiken.
NLP coaching voor je overtuigingen Wat zijn je overtuigingen? Hoe bekijk je de mensen om je heen? Wat heb je mee gekregen van je opvoeding? Met welke bril kijk jij de wereld in? NLP coaching helpt je deze zaken helder te krijgen.
NLP coaching voor je identiteit Wat zeggen jou overtuigingen over wie je bent als persoon? Wie ben je eigenlijk? Bij welke groep hoor je of wil je horen? Waar wil je niet bij horen? Wie bewonder jij? Aan wie erger je je?
NLP coaching voor je spiritualiteit of hoger doel Waar wordt jij gelukkig van? Wat is jou doel? Draagt het bereiken van je doel bij aan je omgeving? Word je door je doel geïnspireerd? Wat is de zin van jou acties? NLP coaching helpt je om je doel te bereiken.

Praktijk Verboom

 • Natascha Verboom

  • Coaching
  • Hypnotherapie
  • Leerbegeleiding

  E-mail: info@praktijkverboom.nl

  Tel: 06 – 1404 6525

 • Praktijkadres

  Puntmosstraat 69
  1441 LJ Purmerend
  (Bekijk in Google Maps)


  Social Media