Leerbegeleiding

Wanneer een leerling vastloopt met leren, kan dit zijn zelfvertrouwen beschadigen en de motivatie om verder te leren doen afnemen. Daarom is het belangrijk een leerling te helpen wanneer er leerproblemen zijn. Mogelijk is er behoefte aan een andere pedagogisch-didactische benadering dan die op school aangeboden wordt. Omdat op school soms de tijd ontbreekt kan externe hulp daarom een goede aanvulling zijn. De leerbegeleiding is specifiek gericht op de onderwijsbehoeften van de leerling en het vergroten van de mogelijkheden. Door middel van doelgerichte en intensieve begeleiding leert de leerling hoe het de problemen kan aanpakken. De leerling ervaart weer succes bij het leren waardoor het plezier en de leerresultaten vergroot worden.

Begeleiding van aandachts- en werkhoudingsproblemen

Leerlingen slaan informatie op verschillende manieren op in hun hoofd. Vaak gaat dit goed, maar er zijn ook leerlingen waarbij het minder goed gaat. Als informatie op een onhandige manier wordt opgeslagen is het lastig om het snel en makkelijk terug te vinden. Dit kan concentratieproblemen veroorzaken of een gevoel van onrust geven.

 

Dit kan ervaren worden als “druk” zijn in het hoofd. Met behulp van technieken vanuit NLP leert de leerling informatie op een handige en eigen manier te ordenen zodat het altijd weer teruggevonden kan worden. Het gevolg is dat het leren weer beter gaat en er meer rust ervaren wordt. Ook worden handige strategieën aangeleerd om nieuwe informatie op te slaan. Zo kan basisinformatie als het alfabet, tafels, getallen, dagen van de week etc. opnieuw opgeslagen worden.

maak vrijblijvend een afspraak

Jongerenbegeleiding

Als jongere kun je het gevoel hebben dat je er alleen voor staat. Dat je je niet begrepen voelt. Je vindt misschien dat anderen teveel van je verwachten, of dat iedereen denkt te weten wat voor jou het beste is.

Samen kijken we naar oplossingen voor jouw situatie. Praktijk Verboom

Blijf niet rondlopen met je vragen of problemen, en neem contact op voor hulp. Ik kan met je meedenken over de vragen die je hebt en je ondersteunen bij dingen waar je mee zit. Je kunt bij mij terecht met alles wat je bezighoudt. Dit kunnen bijvoorbeeld praktische dingen zijn, zoals school en/of werk of gevoelens zoals angst en verdriet.

Ik ben er om jou te helpen, op een manier die het beste bij jou past. Samen kijken we naar oplossingen voor jouw situatie.

Praktijk Verboom

 • Natascha Verboom

  • Coaching
  • Hypnotherapie
  • Leerbegeleiding

  E-mail: info@praktijkverboom.nl

  Tel: 06 – 1404 6525

 • Praktijkadres

  Puntmosstraat 69
  1441 LJ Purmerend
  (Bekijk in Google Maps)


  Social Media