Afvallen

Afvallen met behulp van hypnotherapie. Hoe werkt dat ?

Een dieet volgen is meestal wel een tijdje vol te houden. Echter is het volgen van een dieet een bewust proces; iemand denkt constant aan datgene wat hij wel of niet mag eten waardoor eten een obsessie lijkt te worden. Iemand is constant met eten bezig. In de loop van de tijd zie je dan vaak dat iemand weer terugvalt in de oude gewoonte omdat op onbewust niveau niks veranderd is.

Ongezond eetpatroon

En juist is het zo dat wanneer iemand een ongezond eetpatroon heeft, dit vaak gewoontes zijn die in het onderbewustzijn zijn opgeslagen. Het is dus van groot belang dat we zowel stappen zetten op een bewust- als ook onbewust niveau. Hypnotherapie is daar uitermate geschikt voor. Het werk van een hypnotherapeut bestaat uit het veranderen van gewoontes die opgeslagen zijn in het onderbewustzijn..

Verandering eetpatroon

Wanneer je echt gemotiveerd bent en openstaat voor hypnotherapie is de kans om na 3 a 4 sessies af te vallen en op gewicht te blijven groot. Er zal een verandering in het eetpatroon plaatsvinden waarbij men niet steeds op een bewust niveau aan eten hoeft te denken. Het onderbewustzijn regelt het als het ware zelf. De cliƫnt mag het eetprobleem los laten en hoeft er niet meer mee bezig te zijn. Eten wordt een gezond automatisme.

Wil je meer informatie kun je contact opnemen met Praktijk Verboom. Er is de mogelijkheid om een afspraak te maken in Purmerend en Heiloo. Ook online mogelijk.