Hypnotherapie

Voor wanneer je behoefte hebt aan meer dan alleen praten. Hypnotherapie helpt bijvoorbeeld bij het oplossen van (onderliggende) problemen, het verwerken van trauma's of om meer zelfvertrouwen te krijgen.

Praktische vorm van psychotherapie

Hypnotherapie is een oplossingsgerichte en praktische vorm van psychotherapie waarbij je contact maakt met onbewuste overtuigingen en processen. Middels hypnotherapie krijg je duidelijk waarom je op een bepaalde manier denkt, voelt of doet. Daarbij leer je hoe met die gedachten en gevoelens om te gaan en hoe je iets kunt veranderen aan je gedrag.

Hypnose

Als therapeut werk ik therapeutisch met hypnose. Hypnose is een staat van diepe ontspanning, ook wel trance genoemd. Tijdens de trance is er sprake is van een veranderede bewustzijns toestand. Hierbij gaat de aandacht naar beelden, gevoelens en inzichten die van binnenuit komen. De concentratie op de binnenwereld is in die mate dat prikkels van buitenaf minder merkbaar zijn. Cliënten omschrijven het gevoel als ‘in between’ zijn. Je bent je bewust van je omgeving en toch ben je nauw verbonden met wat er in je afspeelt. Dit is belangrijk omdat het voelen, het doorleven en de inzichten daaruit bijdragen aan de behandeling.

Bewust van onbewuste

Een voordeel van de ontspanning is dat het controle deel van jezelf, het kritische deel, wat minder actief is. Op die manier kun je meer contact maken met onbewuste deel van jezelf waar waarnemingen, associaties en herinneringen opgeslagen zijn. Ons bewuste gedrag wordt namelijk gestuurd door deze onbewuste processen. Door de begeleiding kun je oud gedrag en emoties onderzoeken en je drijfveren achterhalen en eventueel veranderen. Doordat je bewust wordt van onbewuste processen kan er verandering ontstaan in gevoel, gedrag en gedachten. Emoties worden geuit en / of losgelaten. Vervolgens ontstaan er inzichten die je kunt toepassen in het dagelijks leven.

Hypnotherapie is snel en succesvol

De therapie werkt op een dieper bewustzijnsniveau door dan andere therapieën. Daardoor is het snel en succesvol. Dit betekent dat er over het algemeen geen lange trajecten nodig zijn.

Hypnotherapie methode

Tijdens een sessie gebruik ik een van onderstaande methode:

 • ontspanningsoefeningen
 • visualisaties,
 • regressie,
 • innerlijke-kindwerk,
 • mindfulness,
 • NLP (lees hier meer over NLP-coaching)
 • levenscoaching,
 • familieopstellingen en systemisch werk,
 • werken met dromen

Je leert zelfhypnose. Hierdoor neemt het gevoel van zelfcontrole toe. Bovendien kun je er thuis mee aan de slag.

Raak ik de controle kwijt?

Tijdens de sessies houd je in principe de controle; alles wat we doen gaat in overleg en er gebeurt niks wat je niet wilt. je bent in interactie met de therapeut en doet regelmatig actief mee.

Het is niet nodig altijd te ‘graven’ in het verleden om naar de oorzaak te gaan. Soms is het nodig maar dit hoeft niet altijd. Er zijn zoveel methodieken binnen hypnotherapie dat je ook in het hier-en-nu kunt blijven of zelfs naar toekomstige momenten kunt gaan (progressie). Tijdens de intake wordt alles goed doorgenomen en wordt er een behandelplan opgesteld.

maak hier vrijblijvend een afspraak in Heiloo

maak hier vrijblijvend een afspraak in Purmerend

Judit Pollet
Judit Pollet
2023-09-22
Net als mijn voorgangers, kan ik alleen maar positieve feedback geven! Steun, hulp en acceptatie wat je ontvangt.
Maudy Peet
Maudy Peet
2023-09-19
Natascha geeft je vertrouwen....je kunt jezelf zijn.... zo ervaar ik het. Deze praktijk is een aanrader voor o.a. traumaverwerking uit je jeugd.
Aart Hoogenstrijd
Aart Hoogenstrijd
2023-02-17
Ik heb een fijne ervaring opgedaan bij deze praktijk. Natascha laat merken dat ze veel ervaring heeft. Geeft mooie toevoegingen en geeft vertrouwen. Hierbij gaat ze uit van de kracht en oplossing die je zelf in je hebt en die door haar gemobiliseerd wordt. Top!
Astrid Baars
Astrid Baars
2023-02-12
Natascha is een fijne gesprekspartner om je verhaal mee te delen. Daarnaast geeft ze je zoveel nieuwe inzichten gedurende de waardevolle sessies waardoor je je een stuk lichter en beter voelt. Ik kan iedereen praktijk aanbevelen!
Renate Abels
Renate Abels
2023-02-07
Ik heb nu een aantal sessies gehad bij Natascha en merk dat de dingen echt beginnen te landen. Meer en meer bewust van de oude patronen. Natascha is een fijn persoon waar je je veilig bij voelt om dingen te delen. Ik ben steeds weer onder de indruk van de hypnose en hoe ontspannen ik mij daarna voel. Natascha is een aanrader!
fleur hessing
fleur hessing
2022-11-04
Twee sessies verder en een heel stuk wijzer. De hypnose heeft er voor gezorgd dat ik beter in slaap val én dat ik minder pieker en negatief denk in het dagelijks leven. Bijzonder om te ervaren hoe iets waar ik al jaren aan werk binnen een korte tijd kan veranderen. Ik merk nu veel eerder aan mijzelf wanneer ik negatieve gedachtes krijg en kan mijzelf hier makkelijker in afremmen. Wat ik zelf heel fijn vind is dat er periodes tussen de afspraken zitten, zodat ik goed kan voelen waar ik na de hypnose nog tegenaan loop zodat we de volgende sessie daarop kunnen richten. Kortom: ik zal dit iedereen aanraden om meer zelfinzicht te krijgen!
Praktijk Verboom
 • Natascha Verboom

  • Coaching
  • Hypnotherapie
  • Psychosociale therapie

  E-mail: info@praktijkverboom.nl

  Tel: 06 - 1404 6525

 • Praktijkadres

  PraPraktijk Verboom Heilooktijk Verboom Heiloo

  Praktijk Verboom PurmerendPraktijk Verboom Purmerend

  Social Media