Bindingsangst

Wil je graag een relatie maar gaat dit steeds mis? Loopt je partner steeds weg als jij verbinding zoekt of verdwijnen al jouw gevoelens als iemand voor jou wil gaan? Misschien heb je een relatie maar mis je de intimiteit. Mogelijk heb je last van bindingsangst of verlatingsangst.

Bindingsangst oplossen

Bindingsangst kun je oplossen met hypnotherapie. Iets wat we hebben aangeleerd kunnen we ook weer afleren. De angst is ergens ontstaan in je leven. Samen onderzoeken we de angst en zetten deze om in vertrouwen.

Veel mensen met bindingsangst zijn in het verleden als kind gekwetst en/of hebben meerdere stukgelopen relaties gehad. Een overlevingsstrategie die iemand dan kan toeppassen is zichzelf terugtrekken: ik doe het wel alleen, ik heb niemand nodig. Die overlevingsstrategiën vanuit de kindertijd hebben ons goed geholpen maar zijn nu niet meer nodig en staan in de weg.

Samen onderzoeken we de strategiën. Je leert andere manieren toepassen waardoor verbinding met anderen makkelijker wordt. En misschien lost de bindingsangst wel helemaal op.

Om je met anderen te kunnen verbinden, is het belangrijk om eerst een goede verbinding met jezelf te hebben. Hoe sta je tegenover jezelf? Mag jij er zijn van jezelf of wijs je eigenlijk jezelf af? Houd je van jezelf? Ook leer je jezelf meer liefdevolle gedachten te geven in plaats van gedachten die ons zelf veroordelen. Het ontwikkelen van liefdevolle gedachten voor onszelf, zorgt voor meer eigenwaarde en zelfliefde en daarmee voor meer liefde en intimiteit met de ander.

maak vrijblijvend een afspraak

Praktijk Verboom

 • Natascha Verboom

  • Coaching
  • Hypnotherapie
  • EMDR

  E-mail: info@praktijkverboom.nl

  Tel: 06 – 1404 6525

 • Praktijkadres

  PraPraktijk Verboom Heilooktijk Verboom Heiloo

  Praktijk Verboom PurmerendPraktijk Verboom Purmerend

  Social Media