Eetproblemen oplossen

met behulp van hypnotherapie.

Eten als obsessie

Een dieet volgen is meestal wel een tijdje vol te houden. Echter is het volgen van een dieet een bewust proces. Dit betekent dat je constant denkt aan datgene wat je wel of niet mag eten. Hierdoor kan eten een  obsessie worden. Een gevolg hiervan is een eetprobleem.

Eetproblemen oplossen met behulp van hypnotherapie.

Wanneer je constant bezig bent met eten kan dit duiden op een eetprobleem. Een dieet is wel even vol te houden. Echter in de loop van de tijd zie je vaak dat iemand weer terugvalt in de oude gewoonte. Dit komt omdat op onbewust niveau niks veranderd is. En juist is het zo dat wanneer iemand een ongezond eetpatroon heeft, dit vaak gewoontes zijn die in het onderbewustzijn zijn opgeslagen. Het is dus van groot belang dat we zowel stappen zetten op een bewust- als ook onbewust niveau. Hypnotherapie is daar uitermate geschikt voor.

Hoe werkt het?

Het werk van een hypnotherapeut bestaat uit het veranderen van gewoontes die opgeslagen zijn in het onderbewustzijn. Wanneer je echt gemotiveerd bent en openstaat voor hypnotherapie is de kans om na 3 a 4 sessies af te vallen en op gewicht te blijven groot. Er zal een verandering in het eetpatroon plaatsvinden waarbij men niet steeds op een bewust niveau aan eten hoeft te denken. Het onderbewustzijn regelt het als het ware zelf. De cliënt mag het eetprobleem los laten en hoeft er niet meer mee bezig te zijn. Eten wordt een gezond automatisme.

maak vrijblijvend een afspraak

Praktijk Verboom

 • Natascha Verboom

  • Coaching
  • Hypnotherapie
  • Leerbegeleiding

  E-mail: info@praktijkverboom.nl

  Tel: 06 – 1404 6525

 • Praktijkadres

  Puntmosstraat 69
  1441 LJ Purmerend
  (Bekijk in Google Maps)


  Social Media