Eetproblemen oplossen

Eetproblemen of eetstoornissen zijn op te lossen en/of te behandelen met behulp van hypnotherapie.

Eetproblemen oplossen met behulp van hypnotherapie.

Wanneer je constant bezig bent met eten kan dit duiden op een eetprobleem of eetstoornis. Eten of niet eten kan zo obsessief zijn zodat het spanning en angst veroorzaakt. Eveneens kan eten worden gebruikt om emoties weg te eten.

Een ongezond eetpatroon

Een ongezond eetpatroon of ongezonde leefwijze is niet altijd makkelijk te veranderen. Een dieet is wel even vol te houden maar in de loop van de tijd zie je vaak dat iemand weer terugvalt in de oude gewoonte. Dit komt omdat op onbewust niveau niks veranderd is. En juist is het zo dat wanneer iemand een ongezond eetpatroon heeft, dit vaak gewoontes zijn die onbewust gebeuren. Het is dus van groot belang dat we zowel stappen zetten op een bewust- als ook onbewust niveau. Hypnotherapie is daar uitermate geschikt voor.

maak vrijblijvend een afspraak

Voor informatie over afvallen met de virtuele maagband klik hier

Virtuele maagband: afvallen in Purmerend en Heiloo met hypnose

Hoe werkt het?

Het werk van een hypnotherapeut bestaat o.a uit het veranderen van gewoontes die aangestuurd worden vanuit het onderbewustzijn. Er zal een verandering in het eetpatroon plaatsvinden waarbij men niet steeds op een bewust niveau aan eten hoeft te denken. Het onderbewustzijn regelt het als het ware zelf. Dit betekent dat je merkt dat je als vanzelf beter voor jezelf zorgt. Vervolgens mag je als cliënt het eetprobleem los laten. Eten wordt een gezond automatisme.

Hierbij is het belangrijk dat je anders leert omgaan met datgene wat het probleem veroorzaakt. Daarom is er veel aandacht aan het omgaan met verschillende emoties en het versterken van je zelfbeeld.

fleur hessing
fleur hessing
2022-11-04
Twee sessies verder en een heel stuk wijzer. De hypnose heeft er voor gezorgd dat ik beter in slaap val én dat ik minder pieker en negatief denk in het dagelijks leven. Bijzonder om te ervaren hoe iets waar ik al jaren aan werk binnen een korte tijd kan veranderen. Ik merk nu veel eerder aan mijzelf wanneer ik negatieve gedachtes krijg en kan mijzelf hier makkelijker in afremmen. Wat ik zelf heel fijn vind is dat er periodes tussen de afspraken zitten, zodat ik goed kan voelen waar ik na de hypnose nog tegenaan loop zodat we de volgende sessie daarop kunnen richten. Kortom: ik zal dit iedereen aanraden om meer zelfinzicht te krijgen!
Inge Van Vuure
Inge Van Vuure
2022-10-23
Hele fijne praktijk
Roxane van K
Roxane van K
2022-10-19
Heel blij met de sessies die ik bij Praktijk Verboom heb gehad. Na elke sessie was ik altijd compleet ontspannen en zonder angst op dat moment. Het is na een paar sessies ook gelukt om geen last meer te hebben van mijn angst op de lange termijn. Soms is het nog spannend, maar ik weet dat ik het kan dankzij Natascha.
Zoe Vayro
Zoe Vayro
2022-10-17
Ik ben enorm blij met de sessies van Natascha. Ze heeft mij laten inzien waar ik onbewust steeds mee bezig was waardoor ik weer meer rust in mijn hoofd kreeg. Ze heeft mij enorm geholpen met trauma verwerking. En door haar hulp heb ik tools wat ik nu probeer toe te passen in het leven zodat ik positief blijf.
Gosja Neeven
Gosja Neeven
2022-10-17
Hele fijne praktijk! De behandelingen hebben heel goed geholpen en worden op een zeer prettige manier gedaan, waarbij heel goed wordt gekeken naar wat er echt nodig is. Natascha is enorm betrokken en heeft mij na jarenlange angst enorm geholpen bij mijn emetofobie!
C.P. Kreijt-van Geijlswijk
C.P. Kreijt-van Geijlswijk
2022-10-10
De afgelopen tijd, sinds het bezoeken van Natascha, is er voor mij veel veranderd. Ik durf weer vooruit te kijken en heb inzicht gekregen in een voor mij belangrijke levensvraag. Vele puzzelstukken zijn op zijn plek gevallen. Dit was mij op dit moment niet gelukt zonder de begeleiding van Natascha. Die, door de juiste vragen te stellen, snel tot de kern kwam en mij goed de ruimte gaf om zelf na te denken. De verschillende ' manieren van aanpak' sloten goed op elkaar aan en hebben mij verder gebracht. Mijn dank is groot!

Praktijk Verboom

  • Natascha Verboom

    • Psychosociale therapie
    • Hypnotherapie
    • EMDR

    E-mail: info@praktijkverboom.nl

    Tel: 06 - 1404 6525

  • Praktijkadres

    PraPraktijk Verboom Heilooktijk Verboom Heiloo

    Praktijk Verboom PurmerendPraktijk Verboom Purmerend

    Social Media