Eetproblemen oplossen

Eetproblemen of eetstoornissen zijn op te lossen en/of te behandelen met behulp van hypnotherapie.

Eetproblemen oplossen met behulp van hypnotherapie.

Wanneer je constant bezig bent met eten kan dit duiden op een eetprobleem of eetstoornis. Eten of niet eten kan zo obsessief zijn zodat het spanning en angst veroorzaakt. Eveneens kan eten worden gebruikt om emoties weg te eten.

Een ongezond eetpatroon

Een ongezond eetpatroon of ongezonde leefwijze is niet altijd makkelijk te veranderen. Een dieet is wel even vol te houden maar in de loop van de tijd zie je vaak dat iemand weer terugvalt in de oude gewoonte. Dit komt omdat op onbewust niveau niks veranderd is. En juist is het zo dat wanneer iemand een ongezond eetpatroon heeft, dit vaak gewoontes zijn die onbewust gebeuren. Het is dus van groot belang dat we zowel stappen zetten op een bewust- als ook onbewust niveau. Hypnotherapie is daar uitermate geschikt voor.

maak vrijblijvend een afspraak

Voor informatie over afvallen met de virtuele maagband klik hier

Virtuele maagband: afvallen in Purmerend en Heiloo met hypnose

Hoe werkt het?

Het werk van een hypnotherapeut bestaat o.a uit het veranderen van gewoontes die aangestuurd worden vanuit het onderbewustzijn. Er zal een verandering in het eetpatroon plaatsvinden waarbij men niet steeds op een bewust niveau aan eten hoeft te denken. Het onderbewustzijn regelt het als het ware zelf. Dit betekent dat je merkt dat je als vanzelf beter voor jezelf zorgt. Vervolgens mag je als cliënt het eetprobleem los laten. Eten wordt een gezond automatisme.

Hierbij is het belangrijk dat je anders leert omgaan met datgene wat het probleem veroorzaakt. Daarom is er veel aandacht aan het omgaan met verschillende emoties en het versterken van je zelfbeeld.

Judit Pollet
Judit Pollet
2023-09-22
Net als mijn voorgangers, kan ik alleen maar positieve feedback geven! Steun, hulp en acceptatie wat je ontvangt.
Maudy Peet
Maudy Peet
2023-09-19
Natascha geeft je vertrouwen....je kunt jezelf zijn.... zo ervaar ik het. Deze praktijk is een aanrader voor o.a. traumaverwerking uit je jeugd.
Aart Hoogenstrijd
Aart Hoogenstrijd
2023-02-17
Ik heb een fijne ervaring opgedaan bij deze praktijk. Natascha laat merken dat ze veel ervaring heeft. Geeft mooie toevoegingen en geeft vertrouwen. Hierbij gaat ze uit van de kracht en oplossing die je zelf in je hebt en die door haar gemobiliseerd wordt. Top!
Astrid Baars
Astrid Baars
2023-02-12
Natascha is een fijne gesprekspartner om je verhaal mee te delen. Daarnaast geeft ze je zoveel nieuwe inzichten gedurende de waardevolle sessies waardoor je je een stuk lichter en beter voelt. Ik kan iedereen praktijk aanbevelen!
Renate Abels
Renate Abels
2023-02-07
Ik heb nu een aantal sessies gehad bij Natascha en merk dat de dingen echt beginnen te landen. Meer en meer bewust van de oude patronen. Natascha is een fijn persoon waar je je veilig bij voelt om dingen te delen. Ik ben steeds weer onder de indruk van de hypnose en hoe ontspannen ik mij daarna voel. Natascha is een aanrader!
fleur hessing
fleur hessing
2022-11-04
Twee sessies verder en een heel stuk wijzer. De hypnose heeft er voor gezorgd dat ik beter in slaap val én dat ik minder pieker en negatief denk in het dagelijks leven. Bijzonder om te ervaren hoe iets waar ik al jaren aan werk binnen een korte tijd kan veranderen. Ik merk nu veel eerder aan mijzelf wanneer ik negatieve gedachtes krijg en kan mijzelf hier makkelijker in afremmen. Wat ik zelf heel fijn vind is dat er periodes tussen de afspraken zitten, zodat ik goed kan voelen waar ik na de hypnose nog tegenaan loop zodat we de volgende sessie daarop kunnen richten. Kortom: ik zal dit iedereen aanraden om meer zelfinzicht te krijgen!

Praktijk Verboom

 • Natascha Verboom

  • Psychosociale therapie
  • Hypnotherapie
  • EMDR

  E-mail: info@praktijkverboom.nl

  Tel: 06 - 1404 6525

 • Praktijkadres

  PraPraktijk Verboom Heilooktijk Verboom Heiloo

  Praktijk Verboom PurmerendPraktijk Verboom Purmerend

  Social Media