Stress en burn-out

Ervaar je stress, voel je je overspannen of  burn-out ?

Alles is teveel

Je voelt je opgebrand en hebt geen energie meer. Ook niet in de dingen die je normaal leuk vindt. Eigenlijk is alles je te veel. Het vervelende hieraan is dat je jezelf helemaal niet herkend in dit matte gevoel en passieve gedrag. Herkenbaar?

Chronische stress en burn-out

Burn-out is een term voor het gevoel opgebrand te zijn. Je kunt geen energie of motivatie meer vinden voor de normale bezigheden. Burn-out wordt vooral veroorzaakt door langdurige stress. Langdurige stress wordt uiteindelijk chronische stress en brengt het hormoonstelsel en zenuwstelsel behoorlijk in de war Je kunt lichamelijke klachten ervaren zoals hartkloppingen, maagklachten en een zwakkere weerstand. Psychische klachten zijn bijvoorbeeld prikkelbaarheid, angstig, slecht beslissingen kunnen nemen en schuldgevoelens.

Hoe met spanningen omgaan

Of je burn-out raakt is over het algemeen een combinatie van de invloed van een situatie en je persoonlijkheid. Hoe je met spanningen omgaat heeft een grote invloed op hoe jij je voelt.

Begeleiding bij burn-out

Tijdens de begeleiding werken we aan jou herstel. Je leert anders met spanningen om gaan zodat je gaat merken dat je meer controle krijgt over hoe je je voelt. We brengen samen jouw leefstijl in kaart zodat je je bewust wordt van de momenten dat je stress voelt en je leert hoe je je het beste kunt ontspannen. Je leert stress te voorkomen. Je leert oefeningen toe te passen in je dagelijkse leven waardoor het gevoel van zelfcontrole en vertrouwen toeneemt en je leert op een diepere manier te ontspannen en spanning los te laten.

Het is de bedoeling dat je een manier vindt die bij jou past. Tijdens de begeleiding leer je anders te denken en te accepteren dat je alleen invloed hebt op jouw eigen gedachten en anderen niet kan veranderen.

maak vrijblijvend een afspraak

Praktijk Verboom

 • Natascha Verboom

  • Coaching
  • Hypnotherapie
  • Psychosociale therapie

  E-mail: info@praktijkverboom.nl

  Tel: 06 – 1404 6525

 • PRaktijkadres

  PraPraktijk Verboom Heilooktijk Verboom Heiloo

  Praktijk Verboom PurmerendPraktijk Verboom Purmerend

  Social Media