Emetofobie

Emetofobie oplossen met behulp van hypnotherapie en/ of emdr is mogelijk. Bij emetofobie ben je bang om over te geven. Deze angst beheerst een groot deel van jou dagelijks leven. Dit betekent dat je alles doet en laat om geen risico te lopen ergens in contact te komen met iemand die ziek is en / of moet over geven. Emetofobie gaat soms zo ver dat je sociale situaties uit de weg gaat. Als je emetofobie hebt, gaat dit gepaard met een grote angst en spanning. Deze angst kan zo groot zijn dat je een paniekaanval krijgt. Een paniekaanval kan voor misselijkheid zorgen. Deze misselijkheid is weer een trigger voor de angst. Dikwijls ben je ook bang voor de angst en/of de paniekaanvallen.

Misselijkheid

Misselijkheid roept angst op voor overgeven. Dit is voor jou een vaststaand feit. Jou gedachte zijn constant bezig met dit risico en alles hier om heen. Je lijkt over niks anders meer te kunnen denken. Naast de angstige gedachten onderneem je alles om te voorkomen misselijk te worden. Dit kan resulteren in bijvoorbeeld smetvrees of eetproblemen. Immers je raakt voorwerpen niet meer aan die mogelijk besmet zijn of je vermijd bepaalde voedingsmiddelen om niet ziek te kunnen worden.

Praktijk Verboom en Emetofobie

Op de eerste plaats kijk ik met jou waar de koppeling is gemaakt tussen overgeven en angst zodat we deze koppeling kunnen losmaken. Vervolgens is het belangrijk om anders te denken zodat je weer rust kunt ervaren en vertrouwen. Je gaat merken dat je aandacht weer naar andere (leuke) dingen in het leven gaat.

Afhankelijk van jou persoonlijjke situatie kijken we ook naar delen als onzekerheid, minderwaardigheid, schaamte- en schuldgevoelens en zelfbeeld.
.

maak vrijblijvend een afspraak

Praktijk Verboom

 • Natascha Verboom

  • Coaching
  • Hypnotherapie
  • EMDR

  E-mail: info@praktijkverboom.nl

  Tel: 06 - 1404 6525

 • Praktijkadres

  PraPraktijk Verboom Heilooktijk Verboom Heiloo

  Praktijk Verboom PurmerendPraktijk Verboom Purmerend

  Social Media