Stress kun je verminderen met hypnotherapie. Een hypnotherapeut heeft meerdere methode om iemand hierbij te helpen.

Stress

Stress zorgt ervoor dat je lichaam in staat van paraatheid wordt gebracht, waardoor je extra alert kunt reageren, bijvoorbeeld als je plotseling moet remmen voor een voetganger die oversteekt. Hier is sprake van kortdurende gezonde stress waardoor je beter kunt presteren. Wanneer er zowel privé als op het werk, meer spanningen zijn dan je aankunt wordt dit ongezond. Je komt niet meer tot rust en raakt overbelast.

Gevolgen van stress

De gevolgen van stress zijn niet direct merkbaar, maar kunnen ontstaan na een langere periode van spanning. Het lichaam lijkt dan wel in een constante modus van alertheid te zijn. De reactie op stress is bij Iedereen anders wel zijn er een aantal signalen waaraan je stress kunt herkennen:

maak vrijblijvend een afspraak

slapeloosheid
gespannen spieren
hyperventilatie
somberheid
vermoeidheid
stemmingswisselingen
vergeetachtigheid
sneller geïrriteerd raken
moeite met het nemen van beslissingen

Begeleiding bij stress

Tijdens de intake gaan we in gesprek om de oorzaken van de stress vast te stellen. Vervolgens wordt er samen met jou een oplossing gezocht om de balans tussen inspanning en ontspanning te herstellen. Je leert het rot gevoel wat stress veroorzaakt los te laten en te vervangen door een ontspannen gevoel. Je wordt je bewust van je gedachten en leert technieken om anders te denken.

Tijdens de oefeningen sta je stil bij wat goed voor jou is en je leert keuzes te maken die echt belangrijk voor je zijn en waarmee je goed voor jezelf zorgt. We doen ontspanningsoefeningen en je leert technieken die je kunt toepassen in het dagelijkse leven.Praktijk Verboom

 • Natascha Verboom

  • Coaching
  • Hypnotherapie
  • Psychosociale therapie

  E-mail: info@praktijkverboom.nl

  Tel: 06 – 1404 6525

 • Praktijkadres

  PraPraktijk Verboom Heilooktijk Verboom Heiloo

  Praktijk Verboom PurmerendPraktijk Verboom Purmerend

  Social Media