Faalangst overwinnen met hypnotherapie

Faalangst kun je overwinnen met hypnotherapie en hypnose. Dus pak weer de regie en maak een afspraak zodat de kwaliteit van je leven verbetert. 

Bang om fouten te maken

Faalangst is vreselijk en kan een presentatie, examen of bijvoorbeeld een belangrijke vergadering verpesten. Veel mensen ervaren wel wat spanning voordat iets belangrijks begint en dat kan ook motiverend werken. Als je echter last hebt van faalangst ben je niet meer in staat om normaal te functioneren. Je brein blokkeert als het ware door de angst. Je bent bang om fouten te maken.

Verschillende soorten faalangst

Er zijn verschillende vormen van faalangst. De meest bekende is de angst die kan optreden bij een belangrijke test of een gesprek zoals een sollicitatie gesprek of een functioneringsgesprek. Je haalt gedachtes in je hoofd als: “dat gaat me toch niet lukken” of “ die baan krijg ik toch zeker niet, er zijn vast betere kandidaten” Dit zijn typische gedachtes voor mensen met faalangst. Omdat je lichaam door de angst extra adrenaline aanmaakt, lukt het je niet goed te functioneren.

Heb je last van sociale faalangst dan ben je bang om iets verkeerds te zeggen of doen bij collega’s of vrienden. Je kunt bang zijn om afgewezen te worden. Een andere vorm van sociale faalangst treedt op wanneer je bijvoorbeeld plotseling de aandacht krijgt en je voelt je ongemakkelijk worden.

Praktijk Verboom en faalangst

Faalangst zorgt ervoor dat je onder je niveau presteert. Iemand met faalangst kan situaties ontwijken die met voldoende zelfvertrouwen prima gelukt zouden zijn. Gelukkig is faalangst eenvoudig te verhelpen. In de afgelopen jaren heb ik veel mensen van faalangst afgeholpen waardoor ze nu in staat zijn vol vertrouwen te doen waar ze goed in zijn. Dit doe ik door samen de gedachten te onderzoeken die iemand heeft op het moment van de angst, omdat mensen met faalangst vaak ‘niet-helpende’ gedachten hebben , dat wil zeggen gedachten die juist faalangst oproepen. Je leert deze te vervangen door ‘helpende gedachten’.

Faalangstige mensen hebben over het algemeen een negatief zelfbeeld, ik help dit beeld te veranderen in een positief beeld. Wanneer er sprake is van faalangst kunnen er lichamelijke reacties zijn als zweten, rode kleur, veel naar het toilet moeten, maag/buikpijn, een snelle ademhaling met een hoge hartslag en gespannen schouders. Tijdens de begeleiding leer je lichamelijke ontspanningstechnieken gericht op spieren en ademhaling waardoor je je weer beter gaat voelen.

maak vrijblijvend een afspraak 

Praktijk Verboom

 • Natascha Verboom

  • Coaching
  • Hypnotherapie
  • Psychosociale therapie

  E-mail: info@praktijkverboom.nl

  Tel: 06 – 1404 6525

 • Praktijkadres

  PraPraktijk Verboom Heilooktijk Verboom Heiloo

  Praktijk Verboom PurmerendPraktijk Verboom Purmerend

  Social Media